вторник, 19 май 2015 г.

Ароматерапията в борбата с безсънието

Публикувано от Amala в 12:16 ч. 0 коментараДобрият сън зависи от много фактори: удобното легло, свежият въздух в стаята, правилното хранене. Но има хора, които изпробват различни видове матраци, правят дълги вечерни разходки, отказват се от тежки храни на вечеря и въпреки това заспиват трудно. В този случай безсънието не се дължи на начина на живот, а на продължително психоемоционално натоварване – човекът се чувства превъзбуден, сънят му е повърхностен и често се буди.
Ако сме изнервени, нещо ни тревожи или трябва да вземем важно решение, обичайните здравословни съвети против безсъние най-често нямат ефект. Преди всичко трябва да се отпуснем – не само физически, но и психически, а такъв ефект имат някои ароматерапевтични бленди. Прилагани с масаж, инхалация, топла вана или във възглавничка, етеричните масла имат бърз ефект върху емоционалното ни състояние.
Най подходящите масла за инсомния са:
- лавандула
- мандарина
- славия скларея
- валериан
- ветивер
- римска лайка
- сандалово дърво
- лимон
Подходящи бленди с комбинация от етерични масла:
Базата е 30 мл масло от жожоба със следните етерични масла,
1. Безсъние свързано с раздразнителност
Римска лайка - 10 капки
Сандалово дърво - 15 капки
Лимон - 5 капки
2. Безсъние свързано с умора
Валериан - 5 капки
Лимон - 10 капки
Мандарина - 10 капки
3. Безсъние свързано с лесно събуждане
Лавандула - 10 капки
Лимон - 15 капки
Ветивер - 5 капки

Ароматерапия при зъбобол

Публикувано от Amala в 12:14 ч. 0 коментара


Старото лекарство при зъбобол - етерично масло от КАРАМФИЛ - и днес върши работа, както и преди десетилетия. Карамфилът има леко аналгетично въздействие и притъпява нервите на мястото на намазването. Капка от него върху памуче или върху клечка с памук се слага върху болния зъб всеки ден, докато болката отмине или отидете на зъболекар. Ментата също е добро лекарство при зъбобол, когато се слага на болното място.
Маги Тисерансряда, 15 август 2012 г.

мъдрост от Д. Чопра

Публикувано от Amala в 10:43 ч. 0 коментара

''Щастието и тъгата са различни лица на безграничното съзнание. И двете са преходни и вие не сте нито едното, нито другото, защото не сте състоянието. Вие сте самото съзнание, което се проявява във всички тези състояния. Защо бихте искали да се идентифицирате с океанска вълна или с капка вода, когато сте самия океан? Вие не сте вечно променящото се поведение на океана. Вие сте мокротата на океана. А тази мокрота не се променя.''

Книга: Сила, Свобода и Благодат

събота, 18 декември 2010 г.

Магическите елементи на вселената

Публикувано от Amala в 15:50 ч. 0 коментара


Всичко във вселената е изградено от специфични строителни блокчета, или компоненти. Това са елементите. Дотук учените са съгласни, но има друго мнение за това как се наричат Елементите, какво могат или не могат да правят и има ли същества, свързани с тях. Макар да назовават и делят Елементите по различен начин, хората на науката и тези на магията говорят за едни и същи изграждащи съставки. Разликите са единствено в семантиката.
От самото начало на човешкото осъзнаване и използване на религията и магията културите са знаели, че четирите посоки на земната повърхнина са свързани с четирите Елемента:
Север(Земя), Изток(Въздух), Юг(Огън)и Запад(Вода). Практикуващите церемониална магия единодушно свързват тези Елемента с Четирите краища на вселената, Зодиака и който и да е магически кръг. Една от първите стъпки в повечето ритуали е призоваването на четирите Елемента и техните управници в съответната посока. Така Елементалните духове пазят своята четвъртина от кръга от всякакви отрицателни влияния.
Елементите са и магическите съставки, изграждащи всичко. Елементите или тяхната кобинация се откриват във всеки един предмет, създание или събитие в цялата вселена.

Лекарите например, приемат че човешкият организъм е вид микрокосмос, състоящ се от същите пет(включително и Етер) първоелемента, както и целия Космос и които попадат в тялото ни чрез храната. Самите органи, тъкани, сетива, чувства и способности на човека са тясно свързани със състоянието на енергийните канали-меридиани, които съответстват на някоя от стихиите и съответно свързват определени органи. По тези канали протича жизнената енергия ци.

Вътрешните органи се разглеждат като единство на тялото и духа, защото взаимодействието между органите определя мисловните и емоционални процеси. Органите взаимодействат помежду си и с обкръжаващата среда и всеки орган съответства на определено първоначало; природните закони и цикли съответстват на процесите в човешкия организъм. Така например, при заболяване на белите дробове се усеща проблем с функционирането на черния дроб, което пък се предава по енергийните канали до далака и т.н.; т.е. при едно заболяване се въвлича целия организъм и е много важно да се намери първоизточника на болестта.

Според китайската медицина има 6 основни органа ин и шест органа ян. Ин органите са сърцето, перикарда, черния дроб, бъбреците, белите дробове и далака; освен основните си функции, те изработват, натрупват и трансформират различни форми на енергия. Ян органите са стомах, тънко черво, дебело черво, жлъчен мехур, пикочен мехур и тройния нагревател; първите 5 се грижат за прием и преработка на хранителните вещества и отделяне на непотребни вещества, а тройният нагревател служи за регулиране на телесната температура, координиране на дишането, кръвообращението, храносмилането и отделянето на урина. Трябва да поясним, че названията на китайски на органите не съответстват на тези от европейската медицина; така например, китайското понятие за стомах обхваща стомаха, дванадесетопръстника и предния дял на тънкото черво, това за далак – далака и подстомашната жлеза.

Вътрешните органи на човека също се разделят според свойствата си на принадлежащи към някоя от първоматериите. Например, черният дроб се смята за дърво, защото неговото ци има увеличаващ характер; сърцето – за огън, защото неговото ян се грижи за телесната температура; далакът – за земя, защото отговаря за храносмилането и пренасянето на вещества; белите дробове – за метал, защото имат намаляващ характер; бъбреците – за вода, защото регулират циркулацията на вода в организма.

Ето една примерна таблица на кой елемент какъв орган съответства:

Елементи

Дърво Огън Земя Метал Вода

Природа

Посоки Изток Юг Център Запад Север

Климат Вятър Лятна влажност Влажност Сухота Студ

Сезони Пролет Лято Късно лято Есен Зима

Цветове Зелено Червено Жълто Бяло Черно

Вкусове Кисело Горчиво Сладко Тръпчиво Солено

Човешко тяло

5-те Ин Черен дроб Сърце Далак Бели дробове Бъбреци

5-те Ян Жлъчен мехур Тънко черво Стомах Дебело черво Пикочен мехур

Сетива Очи Език Уста Нос Уши

Тъкани Сухожилия Съдове Мускули Кожа и коса Кости

Чувства Яд Радост Мислене Меланхолия Страх

Звуци Викане Смях Пеене Плач Скърбене

Всички източни медицински учения са повлияни от тази философска концепция. Тя не обръща голямо внимание на анатомията и физиологията, според европейските понятия, а се стреми да изясни връзките и взаимоотношенията вътре в организма, отражението на Космоса в него.

неделя, 14 март 2010 г.

ИЗДИШАЙТЕ НАПРЕЖЕНИЕТО

Публикувано от Amala в 21:31 ч. 0 коментара

От хилядолетия насам се използват ведическите дихателни упражнения, известни като пранаяма, за намаляване на стреса и успокояване на системата. Тайната на тяхната ефективност е в това, че дишането осигурява мигновена връзка с мозъка. Центърът, който регулира дишането е, в тази част на мозъка, която е позната под името medulla oblongata (продълговатия мозък). Същевременно управлява и другите автоматични функции на нашата физиология като сърдечните съкращения. Дишането е свързано непосредствено с вегетативната нервна система, която ръководи телесните функции, като храносмилане и обмяна на веществата. В АЮРВЕДА дишането се приема винаги се особено важно, защото осигурява жизнена енергия в нашата система от околната среда. Прана е насъщна за живота; тя сама по себе си е живот. Следващото ритмично дихателно упражнение помага да се доведе тази жизнена енергия в тялото ни по много ефективен начини да ни създаде чувство за жизненост и енергичност. Също така то увеличава и количеството на кислород в кръвта. Правилното окисляване има изключително значение за живота, защото, за да функционира всяка клетка в тялото има нужда от достатъчно кислороден запас.
Алтернативното дишане през ноздрите, обяснено в следващото упражнение, балансира трите доши и помага на мозъка да стане по - последователен. Регулирането на дихателния ритъм спомага за успокояване на цялата нервна система.
Балансирано дишане . Изпълнете това лесно дихателно упражнение, в седнало положение. Балансираното дишане е релаксиращо, помага да се интегрира ума и тялото и създава състояние на спокойствие и вътрешен покой. Ако го практикувате за по около 5 минути сутрин и следобед преди медитация, ще откриете, че много по - бързо и дълбоко навлизате в нея.
Балансираното дишане не е дълбоко дишане. То е нормално и естесвтено. Дори може да установите, че дишането ви е станало по - повърхностно, когато се отпуснете и успокоите. Това е много добре.
При това упражнение трябва да използвате палеца, средния пръст и безименния пръст на дясната си ръка.
Стъпка едно: Седнете удобно с изправен гръб. Добре е да не се накланяте назад. Дръжте свободно врата и главата си.
Стъпка две: Затворете очи.
Стъпка три: Вдишайте нормално, след това затворете дясната си ноздра чрез леко притискане с десния палец и издишайте през лявата ноздра.
Стъпка четири: Вдишайте през лявата ноздра и когато вдишването завърши, затворете лявата ноздра с помощта на средния и безименния пръст на дясната ръка и зидишайте леко през дясната ноздра.
Стъпка пет: Вдишайте през дясната ноздра и когато вдишването завърши, затворете дясната ноздра с десния палец и издишайте през лявата ноздра. С това завърши цикъла.
Стъпка шест: продължавайте да изпълнявате този цикъл около 5 минути, като сменяте ноздрите си след всяко вдишване и поддържате дишането си леко, непрекъснато и постоянно.

неделя, 30 август 2009 г.

Медитацията - единственият път за съхранение

Публикувано от Amala в 22:09 ч. 0 коментара

Просветление: Това е целта на медитацията. Да ви помогне да откриете истинската природа на нещата. Да ви помогне да разберете, че сте божествена частица и сте едно със Създателя.

Душевен мир и спокойствие: Умът на знимаващия се с медитация прилича на спокойното, мързеливо течение на река Ганг, а на другите хора е като Ниагарския водопад. С други думи, умът ви е в покой и вие сте в покой.

Мъдрост: Медитацията отваря каналите за общуване на всички нива. Това означава, че черпите знания директно от божествения си аз. Развива интуицията и мъдростта.
Радост и щастие: Медитацията помага да се освободим от фалшивите маски на егото. Когато това стане, започваме да изразяваме истинската си същост. Това носи радост и щастие от съществуването.

Любов и състрадателност: Медитацията ви дава знание за целостта ви с останалото човечество. Това извиква спонтанна любов и състрадателност към другите хора. Знанието за божествената същност на всеки човек, ви кара да гледате на другите по различен начин.

Добро здраве и намаляване на стреса: Те вървят ръка за ръка. Медитацията ни учи на изкуството да живеем в настоящето. Тревогите и безпокойството все повече и повече остават зад гърба ни. Това състояние помага на тялото да се излекува и да се предпазва от болести.

Усъвършенстване на мозъчната функция: Всички, които се занимават с медитация, знаят колко много се е подобрила работата на мозъка им. Медитацията повишава възприемчивостта и интелигентността.

Откриване на цели и таланти: С отпадането на изкуствените и претенциозни маски, получаваме шанс да видим истинското си аз. Това дава прозрение кои сме всъщност и какво наистина ни доставя удоволствие в живота. Това е тайната на изкуството на живота. Тя разкрива истинските таланти, дарове и поставените цели. Това откритие прави възможно изживяването на живота със страст и свободен дух.

Величие: Харизма, увереност, кураж, индивидуалност, баланс, всичките са дарове на медитацията. Това неминуемо води до превръщането ни в хора със силен чар и магнетизъм.

Практикуването на йога и медитация събуждат части от мозъка, които нармално са в латентно състояние. Когато тези зони се активират, възможностите стават безгранични.

петък, 12 юни 2009 г.

ПРЕНАТАЛНОТО ВЪЗПИТАНИЕ ( по Петър Дънов)

Публикувано от Amala в 19:12 ч. 0 коментараПовечето от хората, които искат да имат деца, мислят, че възможностите им се ограничават само до физическата част на нещата. Всичко останало, като устройството на детето: неговия характер, дарования, качества, недостатъци са дело на случайността или на Божието благоволение, за което самите нямат определена ясна представа. И тъй като са слушали да се говори за наследственост, те се надяват, че детето непременно ще прилича физически и морално на някого от рода: на баба си, на дядо си, на някой от чичовците или лелите си. Те не знаят, че могат да направят нещо, което да подсили или попречи на тази прилика, нито че в един общ план могат да въздействат върху детето, което ще се въплъти в тяхното семейство.

Още преди зачатието родителите трябва да се подготвят, за да могат да привлекат по-възвишен дух. Защото едно висше същество може да се съгласи да се въплъти само между същества, които са достигнали до известно ниво на чистота и власт над себе си. За такова същество не е важно да влезе в едно богато и известно семейство. То дори ще предпочете някое по-скромно, където няма да бъде изложено на изкушенията на лесния живот. На него му е необходимо да получи от родителите, сред които ще се въплъти, наследство, което няма да спъва духовната работа, заради която се е решило да слезе на земята. Твърде малко мъже и жени притежават качества, необходими за въплъщаването сред тях на велики духове. Затова земята е населена с толкова обикновени хора, с толкова болести и престъпления, вместо с божествени създания и дела. Учението на Всемирното Бяло Братство учи мъжа и жената в какво състояние на духа, в каква чистота трябва да се подготвят за зачеването на едно дете, дори да изберат момента за това зачеване, според най-доброто влияние на планетите. Как могат хората да слязат толкова низко и да оставят на случайността едно толкова важно събитие, като зачатието на едно дете? Именно тогава трябва да се потърси помощта на Небето, присъствието на ангели, за да може да се привлече един силен, светъл дух, който ще се превърне в благодетел на човечеството. Но не, хората се обръщат към алкохола и към не знам какво още, а често дори се държат като животни: насилват жената и у нея се раждат ненавистта, отвращението, отмъстителността... Няма нищо чудно, че след това на бял свят се появява чудовище.

Да проследим по-подробно въпроса за зачатието. За да се роди едно дете, трябва бащата да даде зародиша на майката, която да отгледа този зародиш до зрялост. Може да се каже, че бащата е създателя, а майката - оформителя. Зародишът, който бащата дава, е кондензат от неговата собствена квинтесенция. Всичко онова, което е преживял, което изживява в момента, е изразено там в този зародиш. Така, че в зависимост от начина му на живот, бащата дава един зародиш с по-добри или не толкова добри качества.

Аз често съм ви обяснявал как нашият начин на живот се записва в нас, в хромозомите на нашите клетки. Всяка клетка притежава своя памет. Излишно е човек да играе театър пред другите и да се показва внимателен, честен, милостив. Онова, което той мисли и чувства вътрешно, се записва и предава от по-коление на поколение. Щом веднъж болестите и пороците са се записали, щом веднъж са предадени, напразно ще търсите професори, училища и лечители, за да излекувате детето! Твърде късно е да се направи нещо. Всичко се препредава и ако не се прояви в първото, това ще стане във второто или в третото дете. Хората трябва да разберат, че природата е истинска и неподправима.

Погрешно е да се вярва, че това, което мъжът дава на жената в момента на зачатието, носи винаги една и съща природа. Ако мъжът не е работил върху себе си, върху облагородяването и пречистването си, той ще даде на жената зародиша на съвсем обикновено същество или дори на един престъпник.

Да вземем един пример. Вие ще го намерите за не толкова поетичен, но най-малкото той е красноречив. Предназначението на една чешма е да дава вода. Тази вода може да бъде мътна или кристална. От онзи, който носи дълго време в себе си лоши мисли и чувства, може да потече само мръсна вода, докато онзи, който работи непрекъснато за доброто и за светлината, раздава само кристална и живителна вода. Да, не се учудвайте, зародишът, който мъжът дава на жената в момента на зачатието, е различен и зависи от еволюционното ниво на човека.

Също както семето, посято в земята, носи в себе си предопределението си на дърво или цвете, така зародишът, който бащата дава на майката, носи предопределението на детето с всичките му способности и дарби или с неговите слабости и недостатъци. Колкото до майката, през деветте месеца бременност, тя носи материалите, които служат за осъществяването на предопределението и тук аз мога да ви разкрия изключително интересни и важни неща.

През деветте месеца на бременността майката не работи само за оформяне физическото тяло на детето. Тя несъзнателно действа за създаването на благоприятни или неблагоприятни условия за процъфтяването на различните характеристики, които зародишът носи. И как работи тя? Като внимателно следи замислите, чувствата си и за живота, който води. Това именно аз наричам духовна галванопластика.

Аз ще ви опиша химическия процес при галванопластиката, чието духовно приложение може да доведе до изключително важни резултати за цялото човечество.

Поставяме два електрода в един съд с разтвор от сол на някакъв метал: злато, сребро, мед... Анодът, положителният електрод, е къс метал, от който е приготвена солта в съда. Катодът, отрицателният електрод, е предмета, който ще галванизираме. Той е покрит с оловен слой. С помощта на електричен проводник свързваме двата електрода към полюсите на един източник на прав ток. При протичането на тока металът от електролита се отлага върху катода, а анодът като се разлага поддържа съдържанието на метал в електролитния разтвор. Малко по малко предметът се покрива с метал и получаваме желания предмет, покрит със злато, сребро или мед.

Ако погледнете природата, вие ще забележите, че феноменът на галванопластиката съществува навсякъде. Например във вселената нашата планета, Земята, която е подложена на многобройните влияния на другите небесни тела, представлява отрицателния полюс, катода, или женското начало, докато небето, сиреч слънцето и звездите представляват положителния полюс, анода, или мъжкото начало. Между земята и слънцето (или която и да е звезда) се извършва обмен, защото между тях съществува непрекъсната циркулация. Тези два полюса са потопени в един космически електролит - етера, космическия флуид, който обвива, облива всички небесни тела. И накрая източникът на енергия, благодарение на когото протича циркулацията, самия Бог, към когото са свързани двата полюса.
Да предположим, че на катода, Земята, поставим една форма, едно семе например. Това семе е потопено в космическия разтвор и когато преминават теченията, излъчени от Бога, те произвеждат феномена на галванопластиката: материите, които се съдържат в космическия разтвор, се отлагат на катода, семето, а анодът (слънцето или някоя друга звезда), опреснява разтвора през времето, когато семето расте. И така всяко зърно, посято в земята, привлича от етера, в който се къпе, Всички частици, които подхождат на неговата природа. Тези частици се отлагат върху зърното и благодарение на тях то се развива.

Същият феномен на галванопластиката протича и в бременната жена. Тя също носи в себе си зрънце, електроди и разтвор. Зрънцето е живият зародиш, който бащата е поставил в нейната утроба. Това е катода, образа, понякога на пияница, на престъпник или на обикновен човек, а понякога на гений или светец. След като жената забременее, между нейния мозък (анода) и зародиша потича енергиен поток. Мозъкът фактически е свързан с източника на космическа енергия - Бог - от чиято енергия черпи и която в последствие циркулира между мозъка и ембриона. И накрая електролитът това е кръвта на майката, в който са потопени анодът (мозъкът) и катодът (матката). Кръвта облива еднакво всички органи и всички клетки, а в нея са разтворени златото, среброто, медта и т. н.

Анодът, главата, доставя метала (мислите), който опреснява кръвта. Зародишът може да е чудесен, но ако майката поддържа в главата си мисли от олово (символично казано), не трябва да се изненадва, ако после нейното дете се роди покрито с олово, сиреч неговата природа е порочна, песимистична и болнава. Трябва да се разбере, че зародишът е един калъп, форма и дори тя да представлява един чудесен образ, ако се покрие с някакъв прост метал, той ще загуби от своята стойност.
Да предположим, че една майка, която познава законите на галванопластиката, реши да ги използва, за да роди дете. След като е приела зародиша в своята утроба (катода), тя поставя В главата си (анода) една златна пластина, сиреч най-извисени мисли и чувства. Циркулацията е в действие и кръвта, която обтича тялото, носи до зародиша от скъпоценния метал. Детето расте, обвито в своята златна дрешка и когато се роди, то е яко, красиво и способно да побеждава трудностите, болестите и всички лоши влияния.

Повечето майки не мислят за влиянието, което тяхното вътрешно състояние оказва на детето, което носят в себе си. Едва когато се роди, те започват да се грижат за него, да му търсят възпитатели, учители... Не, щом се роди детето, вече е късно, всичко е определено. Никакъв педагог, никакъв професор не може да преобрази едно дете, след като елементите, които е получило в утробата на майка си, са от низко качество.

Един възпитател, един учител могат да направят много, но само за възпитанието на детето. Те не могат да променят издълбоко неговата природа, Ако природата дълбоко в детето е повредена и най-добрите учители да му намерите, то няма да се промени. С каквото и да третирате оловото, то ще си остане олово. Може да го полирате, валцувате, разрязвате, за да блести, но само след няколко минути то ще потъмнее отново, защото е олово. Едно дете трябва да се направи от злато, не от олово. Дори да му е съдено да живее в най-тежки условия, едно такова дете остава невредимо, защото неговата основна същност е чиста.

Вие разбирате сега, колко е важно за жената да носи в главата си светли мисли. Благодарение на тези мисли зародишът, който расте в нея, поема по всяко време от тези чисти и скъпоценни материи. Така един ден тя ще даде живот на един даровит човек на изкуството, на един забележителен учен, на един светец, на един божи пратеник. Майката е способна да извърши велики чудеса, защото тя притежава ключа за силите на живота.

Моята майка ми е разказвала, че след като е заченала с мен, ме е носила с мисълта да ме посвети на Бога. Изглежда, че в деня на кръщенето попът толкова бил радостен, че се напил за пръв път в живота си. Обикновено той никога не пиел. После обяснявал, че се е понапил, защото аз съм бил дете, различно от другите и дори изрекъл едно предсказание за мен..., което смятам да не ви разкрия. След това с растежа си съм се превърнал в малък разбойник. Аз съм ви разказвал как съм крадял ябълки от съседите и съм палил огън из плевните. Това, разбира се, не продължило дълго време, защото само заложените дълбоко кълнове са трайни, а останалото е нещо повърхностно и нетрайно. Но аз не искам да кажа, че защото майка ми ме е посветила на Бога, съм някакъв необикновен човек. Може да се посвещават деца в служба на Бога, но не се знае до какво ниво ще достигнат те в йерархията на божиите служители. Майките със сигурност не го знаят, разбира се, и аз не вярвам, че моята майка го е знаела. Така че фактът, че ме е посветила на Бога, няма нищо общо с моето лична еволюция. Много християни са били посвещавани от майките си, но са оставали в своите църкви, без много-много да напреднат. Онова, сигурното е, че техните родители са желаели децата им да носят в себе си една мъничка искрица. Ако се раздуха тази искрица, тя може да се разгори и превърне в пламък, но ако не се раздуха, искрицата не представлява нищо. За да се разгори, не трябва да се спира подаването на дърва и раздухването, символично казано.

Всеизвестен е фактът, че по време на бременността много от жените проявяват странни желания, неконтролируеми пориви, които до този момент не са изпитвали. Хората не познават причината на този феномен и аз ще ви я разкрия. Бременната жена често е посещавана от злонамерени същества, които желаят да се намесят по-късно в живота на детето. Те карат жената да се държи така, че галванопластиката в нея да протича в най-голямо безредие, което ще им позволи по-късно да проникнат в детето, да влизат и излизат в душата му и да се хранят чрез него. Това може много бързо да се разбере.

Обикновено всички деца, които идват при мен, много ме обичат, но случвало се е три-четири пъти да ме отбягват и никой не е разбирал причината. Аз обаче я разбирам, защото всички подобни феномени в живота ми са ясни. Родителите на тези деца страдаха, чувстваха се нещастни и аз трябваше да обясня на майката: „По време на бременността вие сигурно сте си позволявали неща, с които сте привлекли същества, чието желание е било да останат в детето и да се възползват от него. Сега тези същества са у него и чакат удобен момент да се проявят. Но те чувстват в мен един враг, защото знаят, че ако детето попадне в моето влияния аз ще ги изгоня. С моето поведение, с моята воля, с моите излъчвания аз ще ги изхвърля. (Впрочем аз се занимавам само с това: замествам някои същества с други и това ми доставя удоволствие... Както виждате, аз също си имам моите развлечения!) И така, тези същества се стараят да отдалечат вашето дете от моето присъствие. " Но аз не се признавам за победен и тъй като много обичам родителите, се залавям за работа да им помогна и не след дълго детето, което по-рано ме е отбягвало, се втурва към мен да ме прегръща. Това се е случвало и пред вашите очи, нали?

През цялото време на бременността майката трябва да бди и закриля детето. Съзнателно с мислите си тя трябва да изгражда около него една атмосфера на чистота и светлина, която да го закриля от посегателствата на злонамерените същества, както и да работи в сътрудничество с душата, която ще се въплъти. Защото обратното на онова, което мислят някои, душата не влиза в тялото на детето по време на бременността. Наистина в утробата на майката то живее, сърцето му бие, детето се храни, но неговата душа все още не е проникнала в тялото му. Тя влиза в него в момента на раждането с първия дъх. До този момент душата стои близо до майката, работи в сътрудничество с нея за изграждането на различните тела на детето (физическо, астрално, ментално... ) Обикновено майката не е достатъчно чувствителна и наясно, за да държи сметка за тази дейност, но макар да не може да види душата, тя трябва да и говори и да и отправя молитви: „Ето аз ти давам най-добрите материали, аз ти помагам, но и ти се заеми да дадеш това и онова качество на детето, да стане то един човек на изкуството, един философ, учен или светец. "

Когато майката произнася тези думи, които са мощни, магически, тя излъчва определени частици и духът на детето, който трябва да се въплъти, ги приема като материал за изграждането на неговите различни тела. Самото дете не притежава нищо. То приема всички материали от своята майка. Ето защо тя трябва много да внимава, за да му дава чрез своите мисли и чувства само най-чисти и най-светли частици.

Всички тези феномени на невидимия свят са непознати за повече от хората и ролята на Учението се състои именно в това да ви направи чувствителни към този субтилен, неуловим, но реален, по-действителен от самата действителност свят. Благодарение на Учението, вие ще станете по-съзнателни, по-внимателни към всички енергийни потоци, които протичат през вас, към всички присъствия, които ви заобикалят. Това съзнание именно ще ви направи способни да работите за доброто.

Мъжете и жените не трябва никога да забравят, че децата, които ще имат един ден, ще отразяват по един или друг начин техния личен начин на мислене и живот. Защото всичко, което преминава през главата и сърцето на един човек, рано или късно се осъществява: всяка негова мисъл и желание, които говорят в него, са живи, както и детето, което съществува вече в главата и сърцето на бащата и на майката. И така, ако вашето дете расте и се превръща в един ангел, който ви помага, това е, защото то е било една ваша прекрасна идея, която сте носили през годините и която се е въплътила във вашето дете и чрез него про-дължава да ви помага. Но ако това дете само ви досажда, бъдете сигурни, че то е въплъщение на една престъпна идея, която вие сте хранили.

Едно дете не се ражда от нищо. И ако вие ме запитате, защо се е родило вашето дете, аз ще ви отговоря: „За да разберете, какво сте носили в главата си. " Чрез детето мъжът и жената опознават себе си.
 

Енергия и сила Copyright © 2012